Støtt aktiviteter
En reise uti havgapet for å oppleve kunst, kultur og storslått natur på det gamle handelsstedet Støtt

Kom til Konferansemuseumet på Støtt Brygge, Gammelbutikkens 2. etasje.


Vi tar deg med på en spennende reise innen Nordlands fiskeri- og kystkultur med utgangspunkt i det gamle handelsstedet Støtt.

Støtt var et sentralt handelssted på leia og er fortsatt et levende fiskevær. Vi forteller de gylne historier om fiskerens og handelsmannens liv og virke med utgangspunkt i en unik gjenstandsmasse.

Kunstsamlingen “Den siste Viking” henger på veggen. Du får høre mer om den spennende historien som maleren Espolin Johnson har illustruert basert på Bojers roman med samme navn.

Guiding på bestillingErfaring:

Ingen

Varighet

1 timer

Oppmøte:

Støtt Brygge

Pris:

kr 150/75Vi byr på magiske turer på Støtt i vill og vakker natur med storhavet som nærmeste nabo

Når du går eller sykler er du i ett med det rike dyre- og fuglelivet på øya. Vi guider og forteller historiene på forespørsel.

Turkart finner du her

Turløype 1: Svenningplatået og bunkersene

Turen til Svenningplatået til en av Støtts høyeste topper er en storstilt naturopplevelser hvor det er bunkerser og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Med hodelykter kan du utforske disse særegne bunkersene. Utsikten ved dette platået er spektakulær hvor du ser over Vestfjorden, Lofotfjellene i nord og øyene i Helgeland i sør.

Husk kamera – fotomulighetene er mange! Vi befinner oss nå i havørnens hekkeområde, og sjansene for å få se Nord-Europas største rovfugl er store.

Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over moloen og til Svenningen. Følg veien nordover på Svenningen og ta til venstre nesten ved veiens ende. Der går den gamle Tyskerveien opp til det nordlige platået hvor du finner bunkerser fra 2. verdenskrig. Gå tilbake over fjellryggen og vi anbefaler nedstigning lengst mot sør. Du kommer så tilbake igjen på moloveien.

Beregnet tid: ca. 2- 2,5 time. Husk godt fottøy.

Solnedgangen ute i havgapet er helt magisk

Solnedgangen ute i havgapet er helt magisk

Turløype 2: Indre Støtt rundt – Fjelltrimmpost i Meløy

Turen rundt indre Støtt er en flott rundtur på Støtt hvor det ligger til rette for å oppleve det yrende fugle- og dyrelivet på øya. Turen mot den sørlige del av øya går langs et nydelig strandområde hvor det er gapahuk, bade- og grillmuligheter. Du vil oppleve at dette fantastiske øyrike er mer omfangsrik og større enn det du trodde.

Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over brua til indre Støtt. Du kan enten å gå rett ned til strandområde først. Da velger du første vei til høyre før Bedehuset og går nedover Tjuvdalen mot sør til strandområdet. Her kommer du til fjelltrimposten.

Gå så videre nordover forbi Gavelen. Etter hvert ser du Meløya og Gåsvær mot øst. Du kommer så inn på hovedveien og kan følge den tilbake.

Turen kan også gå motsatt vei. Da følger du hovedveien til veiens ende og går mot sør til strandområdet.

Erfaring:

Ingen

Varighet

2-3 timer

Hvor:

Arena Støtt

Pris:

GratisEn fiskeværsvandring

Bli med på en fiskeværsvandring med guide på Støtt og få et inntrykk av det lokale livet på øya hvor blant fiskebåtene kommer inn og leverer dagens fangst.
På Støtt er du tett på naturen og tett på menneskene.

Flere av øyene på Støtt inngår i et naturreservat hvor du kan observere en rekke sjeldne arter og planter.
Turen inkluderer også et stopp på Svenningplatået med bunkerser fra andre verdenskrig.
Her oppe kan du se Lofotfjellene i nord og Helgelandsfjellene i sør.

Ta med varme og vanntette klær, fjellsko eller støvler.


Erfaring:

Ingen

Varighet

2-3 timer

Deltakere:

min 2

Dato:

Jan-Des

Oppmøte:

Støtt Brygge

Hvor:

Arena Støtt

Pris:

kr 590,-