Guiding i fiskerimuseet
«Silden er kommet» utbrøt Handelsmann Mack full av begeistring. Dette havets sølv som skapte rikdom og hektisk aktivitet hos fiskerne, handelsbetjentene, trandamperne, klippfiskarbeiderne og jekteskipperne.

Bestill nå Kontakt oss

Erfaring:

Ingen

Varighet:

1 Dag

Deltakere:

Min 2

Dato:

Hele året

Oppmøte:

Støtt Brygge

Hvor:

Arena Støtt

Pris:

kr 1650,-

Visste du at selveste Zahl (Mack i Hamsuns romaner) tilførte kapital og ressurser til Støtt og drev det sentrale handelsstedet på Nordlandskysten på 1800 tallet?

I dag drives Støtt gamle handelssted av Støtt Brygge og er et av de mest bevarte kulturminnene vi har fra kystkulturen i Nordland. Samtidig er det et levende fiskevær med «liv i husan» og en arena for kultur- og naturopplevelser.

Bli med oss på en historisk reise på Konferansemuseumet i Gammelbutikkens andre etasje.
Du vil få høre de gylne historier fra fiskernes liv og virke, handelsmennene i regionen, lokal historie fra Støtt og regionen, bearbeiding av fisk på land og jektefarten til Bergen mm. Du vil også se på Espolin Johnsen familiens private bildesamling «Den siste Viking», hvor du vil ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn.

Et besøk i Restaurant Gammelbutikken med et 3 retters kulinarisk sjømatmåltid og overnatting i det herskapelige nyrestaurerte Bakeriet gjør besøket ditt til en uforglemmelig opplevelse.
Hva er inkludert:
  • Inkluderer guiding i Konferansemuseet (1,5 time)
  • En overnatting med frokost i dobbeltrom.
  • 3 retters middag i restauranten
Vennligst noter:
  • Det er et ufravikelig krav for å delta på våre aktiviteter at du har en gyldig reiseforsikring som dekker de aktiviteter du deltar på.
Loading…
+ 3 = 5