Støtt – Hvem er vi
Støtt er en øy helt nord på Helgelandskysten, midt i skipsleia og ca. 32 nautiske mil sør for Bodø. Allerede på 1600 tallet hadde Støtt store skatteinntekter noe som vitnet om en betydelig fiskeriaktivitet. Fiskeressursene rundt øya gjorde at stedet utviklet seg fra å være et jekteleie til å bli et handelssted. På det meste kunne det ligge tusen fiskere i havna og det var stor etterspørsel etter brød og vann. Øya er også kjent for den lune havna hvor fiskerne før i tiden lå og ventet på godt vær før de skulle over Vestfjorden på lofotfiske.

Kontakt oss

Vårt konsept

Det personlige vertskapet har høy fokus hos oss på Støtt Brygge. Det er møtet med mennesker og den inspirasjon det gir oss, som gjør det spennende for oss å bo uti havgapet. Vårt konsept er det gamle Handelstedet slik og du har kanskje har lest om det i Hamsuns romaner eller sett det i filmene. Den gamle kystkulturen er stedets identitet og setter rammene for oppholdet. Hos oss finner du dundyner, lysekroner, kandalaber, rokokko- og biedermeyer møbler, italienske senger, autentiske eldre fiskeredskaper, brennevinsdisken, riggen til en jakt fra 1870 mm. Vi serverer deg rause og kulinariske sjømatretter basert på lokale råvarer, slik skikken var i gamle dager. Du skal du ikke dra fra oss å være sulten. Når den smakfulle vinen konsumeres, og latteren av de gode historier sprer seg i Gammelbutikkens restaurant, håper vi at du nyter tilværelsen.

stemningsbilde innendørs

Det unike med Støtt

Støtt Brygge kan du gjøre mer enn å spise og bo. Her er du tett på menneskene og tett på naturen. Du kan vandre rundt på øya og slå av en prat med mange av de som bor her. Den åpenheten og gjestfriheten små steder i Nord Norge har er unik. Støtt byr også på ro og stillhet og du kan vandre rundt på hele øya hvor kun lyden av fugler og bølgene fra havet er «bakgrunnstøyen». Og ikke for å glemme; her puster du inn den friske rene sjøluften. Deler av Støtt består av et naturreservat med svært sjelden fauna og flora. Kanskje kan det frister med en kajakktur hvor du ser alt fra sjøsiden. Samtidig har du opplevelser med mere fart og spenning hvor du med våre samarbeidspartnere kan oppleve både fiske, båtturer, rib turer og breklatring i umiddelbar nærhet. For den som ønsker det ultimate adrenalin kick´ anbefaler vi en tur med sjøfly eller helikopter. Ønsker du å bo ute i naturen har vi en basecamp med to lavvoer og hengekøyer under fiskehjellen.

Foto: Hans Petter Sørensen – www.FarOutFocus.no

Hvem er vi

Vi er et tett sammensveiset team som utvikler, skaper opplevelser og har det veldig gøy sammen.

Eva Andersen
Eva Andersen – Daglig leder

4. generasjons eier, kommer fra stillingen som Direktør for Internrevisjon i Selvaag i Grunder og startet Støtt Brygge i 2012. Den som staker ut kursen og passer på at vi beveger oss mot nye delmål. Bookingansvarlig og vertinne.
Svenn Sørensen
Svenn Sørensen – Markedsansvarlig

4. generasjons eier, kommer fra stillingen som Spesialrådgiver i DNB. Ansvar for salg og markedsføring i viktige markeder, historiefortelling, personlig vertskap og guiding
Cynthia
Cynthia Lizada – Chef de cuisine

Kjøkkensjef og ansvarlig for utvikling og drift av matkonseptet. Jobbet i flere land i Asia, internasjonale kjøkken kurs og opplæring hos anerkjente kokker i Norge.
Miralyn Lizada
Miralyn Lizada – Sous chef

Assisterende kjøkkensjef som lager mye god mat på kjøkkenet
Lasse Brun
Lasse Brun

Webdesigner, teknisk ansvarlig i utviklingsfaser og drift. En uvurderlig ressurs i dagens digitale samfunn.
Tyra
Tyra

Restaurantansvarlig i sommerhalvåret. Passer på at alle gjester får mat og god service.
Benedicte
Benedicte

5. generasjon. Går på siviløkonomstudiet på BI i Oslo for å lære masse og etterhvert komme hjem for å tilføre Støtt nye ideer og kunnskap. Sommerjobb på restauranten og i administrasjonen.
Nathalie
Nathalie

Går på Meløy videregående skole og har sommerjobb på restauranten og kjøkkenent. Nathalie prater mye med gjestene og passer på at alle få raskt og god service.
Preben
Preben

Preben har verdifull erfaring fra ulike serveringssteder og jobber på restauranten og i havna. Jobber med nye konsepter for unge og aktive gjester.
Elineth/Angenette
Elineth/Angenette

Søstrene som passer på at alle rom er rene og pene til gjestene kommer.
+ 3 = 5