Noen forslag fra oss

Oppmøte kl. 11.00 på restaurant Gammelbutikken.
 
Vi spiser lunsj mens vår guide forteller litt om Støtt, skjærgården, naturreservatet og nødvendig sikkerhetsprosedyrer. Kl. 12.00 avgang fra Gammelbutikken. Vi disponerer 3-4 mindre båter, og tar turen fra Bonnetskjæret, langs indre Støtt og stopper og fisker ved Måøya/Hestholmen. Måøyflaket har også gode fiskeplasser. Vi stopper litt underveis når vi ser ørn eller kobbe. Vi går på land og tenner bål på stranda hvor vi griller havets delikatesser. Ved godt vær anbefales et bad i det klare vannet.
 
Ved dårlig vær vil vi ikke gå i land og lunsjen vil i stedet være på Gammelbutikken. Ta med klær etter været.
 
Ankomst Gammelbutikken ca. kl. 15-16.00. Kaffe med mer.
 
Turen går hver lørdag fra 1. juni til 31. august (2016).
Totalpris inkl varm lunsj, kaffe m bakst og båttur kr. 590,-. Minimum 2 deltakere. Maksimum 15 deltakere.
 
Turen kan inngå i en weekendpakke hos Støtt Brygge. Dette inkluderer feks. også tur til bunkersene på fredag, 2 eller 3-retters meny på Gammelbutikken og overnatting.
 
Ta kontakt for weekendpakke og weekendpris

Kom til Konferansemuseumet på Støtt Brygge, Gammelbutikkens 2. etasje. Vi tar deg med på en spennende reise innen Nordlands fiskeri- og kystkultur med utgangspunkt i det gamle handelsstedet Støtt.
 
Støtt var et sentralt handelssted på leia og er fortsatt et levende fiskevær. Vi forteller de gylne historier om fiskerens og handelsmannens liv og virke med utgangspunkt i en unik gjenstandsmasse.
Kunstsamlingen «Den siste Viking» henger på veggen. Du får høre mer om den spennende historien som maleren Espolin Johnson har illustruert basert på Bojers roman med samme navn.
 
Pris for Guiding 1 time: Kr. 200,- per voksen. Barn under 12 år: kr. 100,-
 
Guiding på bestilling

Når du går eller sykler er du i ett med det rike dyre- og fuglelivet på øya. Vi guider og forteller historiene på forespørsel.
 
Turkart finner du her
 

Turløype 1: Svenningplatået og bunkersene

 
Turen til Svenningplatået til en av Støtts høyeste topper er en storstilt naturopplevelser hvor det er bunkerser og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Med hodelykter kan du utforske disse særegne bunkersene. Utsikten ved dette platået er spektakulær hvor du ser over Vestfjorden, Lofotfjellene i nord og øyene i Helgeland i sør.
 
Husk kamera – fotomulighetene er mange! Vi befinner oss nå i havørnens hekkeområde, og sjansene for å få se Nord-Europas største rovfugl er store.
 
Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over moloen og til Svenningen. Følg veien nordover på Svenningen og ta til venstre nesten ved veiens ende. Der går den gamle Tyskerveien opp til det nordlige platået hvor du finner bunkerser fra 2. verdenskrig. Gå tilbake over fjellryggen og vi anbefaler nedstigning lengst mot sør. Du kommer så tilbake igjen på moloveien.
 
Beregnet tid: ca. 2- 2,5 time. Husk godt fottøy.
 

Solnedgangen ute i havgapet er helt magisk

Solnedgangen ute i havgapet er helt magisk

Turløype 2: Indre Støtt rundt – Fjelltrimmpost i Meløy

 
Turen rundt indre Støtt er en flott rundtur på Støtt hvor det ligger til rette for å oppleve det yrende fugle- og dyrelivet på øya. Turen mot den sørlige del av øya går langs et nydelig strandområde hvor det er gapahuk, bade- og grillmuligheter. Du vil oppleve at dette fantastiske øyrike er mer omfangsrik og større enn det du trodde.
 
Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over brua til indre Støtt. Du kan enten å gå rett ned til strandområde først. Da velger du første vei til høyre før Bedehuset og går nedover Tjuvdalen mot sør til strandområdet. Her kommer du til fjelltrimposten.
 
Gå så videre nordover forbi Gavelen. Etter hvert ser du Meløya og Gåsvær mot øst. Du kommer så inn på hovedveien og kan følge den tilbake.
 
Turen kan også gå motsatt vei. Da følger du hovedveien til veiens ende og går mot sør til strandområdet.