Turløyper på Støtt
Opplev det fantastiske øyriket

kart_poi_eksempel_9 (1)

Turløype 1: Svenningplatået og bunkersene

Turen til Svenningplatået til en av Støtts høyeste topper er en storstilt naturopplevelser hvor det er bunkerser og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Med hodelykter kan du utforske disse særegne bunkersene. Utsikten ved dette platået er spektakulær hvor du ser over Vestfjorden, Lofotfjellene i nord og øyene i Helgeland i sør.

Husk kamera – fotomulighetene er mange! Vi befinner oss nå i havørnens hekkeområde, og sjansene for å få se Nord-Europas største rovfugl er store.

 

Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over moloen og til Svenningen. Følg veien nordover på Svenningen og ta til venstre nesten ved veiens ende. Der går den gamle Tyskerveien opp til det nordlige platået hvor du finner bunkerser fra 2. verdenskrig. Gå tilbake over fjellryggen og vi anbefaler nedstigning lengst mot sør. Du kommer så tilbake igjen på moloveien.

 

Beregnet tid: ca. 2- 2,5 time. Husk godt fottøy.

 

Turløype 2: Indre Støtt rundt – Fjelltrimmpost i Meløy

Turen rundt indre Støtt er en flott rundtur på Støtt hvor det ligger til rette for å oppleve det yrende fugle- og dyrelivet på øya. Turen mot den sørlige del av øya går langs et nydelig strandområde hvor det er gapahuk, bade- og grillmuligheter. Du vil oppleve at dette fantastiske øyrike er mer omfangsrik og større enn det du trodde.

 

Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over brua til indre Støtt. Du kan enten å gå rett ned til strandområde først. Da velger du første vei til høyre før Bedehuset og går nedover Tjuvdalen mot sør til strandområdet. Her kommer du til fjelltrimposten.

Gå så videre nordover forbi Gavelen. Etter hvert ser du Meløya og Gåsvær mot øst. Du kommer så inn på hovedveien og kan følge den tilbake.

 

Turen kan også gå motsatt vei. Da følger du hovedveien til veiens ende og går mot sør til strandområdet.